Building 104, Ebrington Barracks

This project was for refurbishment of the former accommodation block at Ebrington Barracks, the building was originally constructed between 1895 and 1904.

This was a design and build project. We, along with our design team, worked closely in conjunction with our client and their representatives in delivering a high quality, end product constructed within the appropriate timeframe within the confines of the original budget.

Key Features:

  • Demolition of small outshot to rear centre of the building
  • New internal masonry wall constructed to form new hallway
  • Extension to be built in place of demolished building. Building makeup consisted of brick plinth, zinc cladding sandwiched between curtain walling
  • The existing roof was stripped of its original slates, ridge tiles, lath and felt and refitted with salvaged Bangor Blue slates
  • Existing PVC windows were removed and replaced with new timber sliding sash windows
  • Existing external doors were replaced
  • Repairs were made to any structural timbers within the building itself upon further inspection by specialists
  • Complete new M&E installations and Plant Room
  • New internal office space constructed primarily using stud partitions and suspended ceilings
  • 2nr new escape staircases were installed to each side of the building
  • Passenger lift installed
  • Complete redecoration of the entire interior with new floor finishes, lime plaster repairs and tiling
  • Site works included the introduction of additional foul/storm drainage
  • New paved areas constructed for access with glass balustrading
  • Surfacing to footpath and occupants carpark
  • Extensive planting and shrubbery
  • Tight control of Health and Safety led to zero accidents or incidents on site during construction
  • A specialist subcontractor undertook the asbestos removal works and provided an air clearance certificate on completion of this work
Key Project Information
Architect Mullarkey Pedersen
Value £1.3m
Duration 11 months
Extra Information
Location The Executive Office
Sectors Commercial
Thank you for all your efforts and professionalism during the works at Building 104 which have been completed to a very high standard.
I wish to thank you and your team for your work and cooperation on this project. It has been a pleasure working with you and I hope that we may cross paths again on a future project
Noel Conway, SIB